Filmpje downloaden van Youtube

Ik zie iedereen al denken, waarom zou ik een filmpje van youtube downloaden. Ik open in de klas toch gewoon youtube en dan kan ik het toch laten zien….. Helaas is er geen garantie dat precies dat filmpje die je in een les wilt gebruiken er de volgende dag nog opstaat. Om deze teleurstelling te voorkomen kan ik iedereen aanraden het filmpje te downloaden.

Een aantal maanden geleden waren hier verschillende sites voor. Gewoon het youtube adres kopieren en plakken op de site en vervolgens kreeg je een link naar een download baar bestand. Soms kon je dan ook opgeven in welk formaat, maar dat was dan meer voor de wat geavanceerde gebruiker. Veel van deze sites werken niet meer omdat google (eigenaars van youtube) iets heeft veranderd aan hun site.

De oplossing is: vixy converter (http://vixy.net/). Dit was altijd een site zoals hierboven beschreven, maar die hebben tegenwoordig ook een programma. Dit is ook vanaf de site te downloaden. Het programma moet geïnstalleerd worden dus het is waarschijnlijk alleen thuis te gebruiken, helaas.

Na het installeren is het eigenlijk heel eenvoudig. Het programma opstarten het youtube adres erin plakken en op start drukken. Het is ook mogelijk om een ander uitvoer formaat te selecteren. Dit hangt af  van de computer (/appartaat) waarop het bestand afgespeeld gaat worden. AVI for Windows is een goede keuze mits op school divx is geïnstalleerd. Dit is gewoon even uitproberen.

Ik heb de mac versie getest maar ik ga ervan uit dat de windows versie net zo makkelijk werkt.

2 gedachten over “Filmpje downloaden van Youtube

Geef een reactie