Gratis lesmateriaal WNF-Rangerclub ‘Gezond koraal? Help allemaal!’

Gezond koraal? Help allemaal!

Elk jaar komt de WNF-Rangerclub in actie voor een bedreigd wild dier of gebied. In 2014 staan de Nederlandse koraalriffen rondom de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba centraal. Het Wereld Natuur Fonds heeft speciaal voor de groepen 4 t/m 8 van het basisonderwijs lesmateriaal ontwikkeld waarin het belang van het beschermen van het koraal en alle dieren die erin leven centraal staat. U kunt dit gratis bestellen via www.rangerclub.nl/lespakket.

Het lespakket ‘Gezond koraal? Help allemaal!’ past binnen de leerdomeinen Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie. Leerlingen leren waarom het beschermen van koraal belangrijk is en hoe ze zelf kunnen bijdragen aan gezond koraal. Het pakket bestaat onder andere uit een introductieles, een verdiepende PowerPointpresentatie, lesbladen, blogberichten Post uit de Cariben, het magazine TamTam, een speciale aflevering van het Ranger Dierenjournaal en Het Klokhuis en een diploma ter afsluiting van lespakket.

Naast het behandelen van het lesmateriaal kunt u samen met uw klas actievoeren voor het behoud van het koraal in Caribisch Nederland. Hiervoor vindt u tips, ideeën  en materiaal in het lespakket. Met het geld dat we op deze manier inzamelen, kan bijvoorbeeld het onderzoek naar de conditie van het koraal worden ondersteund, kunnen stranden worden schoongemaakt en kan de bescherming van de koraalriffen worden verbeterd.

Bent u docent in het basisonderwijs? Bestel dan gratis het lespakket op www.rangerclub.nl/lespakket en laat ook úw klas kennismaken met de schitterende waterwereld en het behoud ervan! Hoe meer kinderen de WNF-Rangeractie kennen en eraan meedoen, hoe beter we de Nederlandse koraalriffen kunnen beschermen!

Geef een reactie