Lesmateriaal Vallen is ook een Sport

Lekker bewegen: thuis, buiten en op school. Het houdt kinderen fysiek én mentaal gezond. Maar soms gaat het fout. Dan belanden kinderen na een flinke smak in het ziekenhuis met een kneuzing of breuk. Daarom is het belangrijk dat kinderen goed leren vallen. Om het aantal valletsels te verminderen, heeft VeiligheidNL het lespakket ‘Vallen is ook een sport’ ontwikkeld. Het leert leerlingen volgens een betrouwbare methode veilig te vallen tijdens het bewegingsonderwijs; stap voor stap en op een leuke manier!

Bekijk op http://ow.ly/uVPkw het promotiefilmpje over ‘Vallen is ook een sport’ om te zien of het lespakket ook iets voor úw klas is!

Onderzoek toont aan dat het werken met het lespakket het aantal valletsels bij kinderen halveert. ‘Vallen is ook een sport’ zorgt ervoor dat leerlingen minder angstig worden om te vallen, meer zelfvertrouwen krijgen, hun gevoel voor zelfredzaamheid vergroten en uiteindelijk met meer plezier aan spel- en bewegingsactiviteiten deelnemen.

Wilt u tijdens de gymlessen met het lespakket aan de slag? Bestel ‘Vallen is ook een sport’ op http://www.veiligheid.nl/vallen. Of boek een valclinic. We geven tien valclinics weg aan tien scholen die vóór 30 mei 2014 een lespakket bestellen. De clinic beslaat een dagdeel en wordt gegeven door een professionele trainer. Deze valclinics vinden in het nieuwe schooljaar plaats.

Geef een reactie