Gratis muziek luisteren

Als muziekdocent wordt het je tegenwoordig wel makkelijk gemaakt; moest je vroeger al je platen meesjouwen, nu kun je op internet alles zoeken en afspelen. Gebruik je daarbij de website van Grooveshark.com dan heb je helemaal geen cd’s meer nodig. Grooveshark is eigenlijk de youtube voor muziek. Er is helaas weinig Nederlandse muziek te vinden. Het voordeel is dat dit programma rechtstreeks vanuit de browser werkt.

listen.grooveshark.com

Dan is er ok nog spotify, dit is een soort gelijke dienst. Alleen heb je voor deze dienst een (gratis) account nodig. En je moet een programma downloaden. Persoonlijk heb ik het idee dat er op Spotify meer te vinden is. Alleen kan je bij Spotify met een gratis account maar 20 uur per maand luisteren. Met een premium account (€9,95) kan je onbeperkt gebruik maken van deze service. En dan wordt het een soort abonnement voor al je muziek wensen.
www.spotify.com

Voor beide services heb je wel een internet verbinding nodig. Het is helaas niet mogelijk om gratis de muziek te downloaden en op bijvoorbeeld een iPod te zetten.

Een gedachte over “Gratis muziek luisteren

Geef een reactie