Accuprestaties verbeteren met Aerofoil

Als je onderweg bent, zijn de accuprestaties van je notebook doorgaans belangrijker dan elegante animaties en andere visuele verbeteringen van Windows. Het freewareprogramma Aerofoil schakelt overbodige ballast uit zodra je de stekker uit je notebook trekt.

Tijdens de installatie van het programma kun je aangeven welke energieprofielen je wilt gebruiken als je notebook aan het stopcontact hangt of als het apparaat op de accu werkt. Vervolgens selecteer je de onderdelen die Aerofoil voor je mag beheren. Standaard zijn de profielen voor energiebeheer actief. Hiermee schakelt Aerofoil automatisch naar een ander profiel, zodra je de adapter losmaakt. Met de optie Manage Windows Sidebar wordt de zijbalk uitgeschakeld als het notebook op accustroom werkt. Manage volume muting voorkomt dat je onderweg medereizigers stoort. Via deze instelling dempt Aerofoil de volumeregeling als je op de accu werkt en het volume wordt weer vrijgegeven als er is overgeschakeld op netstroom. Verder hoef je niets in te stellen, alles gaat volledig automatisch. Hoe Aerofoil werkt kun je eenvoudig uitproberen door de adapter van je notebook los te trekken. Aerofoil merkt dit en zal de visuele instellingen van Windows binnen vijf seconden optimaliseren voor mobiel gebruik. Zodra je de adapter aansluit worden de visuele verbeteringen weer ingeschakeld.

Mocht je de eerste keer dat je Aerofoil probeert te starten de foutmelding krijgen over een ontbrekend dll-bestand (msvcp100.dll), dan moet je eerst nog eenmalig de distributiebestanden van Windows Visual C++ 2010 installeren (in 32 bit of 64 bit afhankelijk van de versie die je gebruikt).

Download Aerofoil 1.5.1. – 32bit: http://mirror.viperfang.net/silentdevelopments/downloads/aerofoil/aerofoil_setup_1.5.1.zip

Download Aerofoil 1.5.1. – 64bit: mirror.viperfang.net/silentdevelopments/downloads/aerofoil/aerofoil_setup_64bit_1.5.1.zip

Geef een reactie