Gestolen laptop, tablet of smartphone meldt zich

Het is bijzonder vervelend als je laptop, computer of smartphone gestolen wordt, niet alleen door de waarde van het apparaat, maar ook door de foto’s en andere bestanden die je zo kwijt raakt en door het gevaar dat de criminelen via je PC toegang krijgen tot bijvoorbeeld je e-mail. Daarom wil je zo snel mogelijk je computer of telefoon terughebben! Prey is gratis te downloaden (open source) software die ervoor kan zorgen dat je je computer of smartphone weer snel terug hebt. Het programma geeft de locatie waarop het apparaat zich bevindt door zodra er verbinding is met internet en je kunt zelfs van afstand de webcam inschakelen. Bovendien geeft Prey de mogelijkheid om mappen af te schermen voor ombevoegden. Prey is er voor alle belangrijke besturingssystemen. Er zijn versies voor Windows, Android, Mac OS X en Linux.
Als je computer of smartphone gestolen is, ga je naar de Preywebsite. Daar zie je een lijstje van apparatuur waarop je Prey hebt geinstalleerd (bijvoorbeeld je bureau-pc, je laptop en je smartphone). Je kiest het gestolen apparaat en vervolgens krijg je van Prey de informatie die het kan verzamelen over de locatie. Als het apparaat over een GPS-ontvanger beschikt, krijg je vrij precies te zien waar het apparaat te vinden is. Maar er wordt ook andere informatie doorgeven van het netwerk waarmee het gestolen apparaat contact heeft, zoals het WiFi-netwerk, en de IP en Macadressen van de computers uit dat netwerk. Ook kun je foto’s maken met de webcam, en screenshots maken, zodat je kunt zien waar de dief mee bezig is. Dat laatste kun je ook achterhalen door meldingen van bestanden die sinds de diefstal veranderd zijn of worden.
Het is ook mogelijk een melding te sturen naar de computer, laptop of smartphone dat het apparaat gestolen of vermist is en dat de nieuwe eigenaar contact met je moet opnemen. Dit kan handig zijn als het apparaat verloren is maar in geval van diefstal is het niet aan te raden, want de dief weet dan van de aanwezigheid van Prey af en kan dit programma gaan zoeken en verwijderen. https://preyproject.com/               (Tip van: FANtv.nl)

Geef een reactie