FileToFolder 1.1

Als er iets irritant is, dan is het een onoverzichtelijke puinbak op de computer. Natuurlijk hebben we allemaal de intentie om alles netjes georganiseerd in mappen op te slaan, maar gemakzucht en tijdgebrek zorgen er vaak voor dat we bestanden achteloos in de map Documenten of op een externe harde schijf knikkeren, met chaos als resultaat. In deze gevallen biedt FileToFolder uitkomst.

De werking van het programma is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt een map opgeven waarin het programma moet scannen (al dan niet inclusief submappen) en daarbij kun je aangeven op welke bestandstypen moet worden gefilterd (bijvoorbeeld alleen .mp3 of .jpg). Door op Preview te klikken, krijg je een overzicht van de bestanden die zijn aangetroffen. Als deze selectie naar wens is, kun je de opdracht geven tot het aanmaken van mappen, waarna de geselecteerde bestanden in deze mappen zullen worden geplaatst. De naam van de mappen zal identiek zijn aan die van het bestand dat in die map terechtkomt.
Het programma doet z’n werk uitstekend, het aanmaken van mappen gaat razendsnel en je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om FileToFolder te integreren in de Windows Verkenner, zodat je een reeks bestanden kunt selecteren die je vervolgens in een map kunt plaatsen door met de rechtermuisknop op de selectie te klikken. Overigens hoef je niet automatisch de bestanden in de aangemaakte mappen te laten plaatsen, je kunt er ook voor kiezen om alleen de mappen aan te laten maken aan de hand van de bestandsnamen en vervolgens de bestanden daar niet in te verplaatsten (al is het nut daarvan ons niet direct duidelijk). Een minpuntje is dat wanneer er al een map bestaat met de naam van het document, dan wordt deze niet overschreven, maar je krijgt daarvan ook geen melding (het bestand blijft dus waar het staat), en dat kan tot verwarring leiden.
FileToFolder is Freeware / Taal Engels / Download 992 KB / OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7  / Systeemeisen 1,05 MB harde-schijfruimte / Maker Codeline
Pluspunten: Snel een lijst bestanden in mappen plaatsen / Integratie binnen Windows Verkenner mogelijk / Preview bekijken voor je de opdracht uitvoert
Minpunten: Geen controle over naamgeving mappen / Geen notificatie bij reeds bestaande map
Deze tip is afkomstig van Computer!Totaal.

Geef een reactie