Prowise Presenter Tools

Prowise Presenter is speciaal voor het digitaal bord gemaakt. Er zijn verschillende gereedschappen ingebouwd en duizenden gratis lessen. Presenter van Prowise is gratis.
http://prowise.com/nl/presenter/. Enkele voorbeelden van nuttige tools: tijdlijn, math race, lineaire formules.
Met Tijdlijn kun je een lijst van gebeurtenissen chronologisch weergeven. Presenter bevat al een aantal voorgeprogrammeerde tijdlijnen die je meteen kunt gebruiken of bewerken. Je kunt natuurlijk ook zelf een tijdlijn maken. Je moet dan de bewerkmodus van de tijdlijn inschakelen om een neiuwe tijdlijn te creëren en vervolgens maak je tijdvakken aan. Om specifieke gebeurtenissen aan te geven, voeg je ankerpunten toe. Aan zo’n ankerpunt kun je achtergrondinformatie en media toevoegen. Als je klaar bent, schakel je de weergavemodus in. Je kunt je tijdlijn uiteraard ook opslaan voor toekomstig gebruik.
Math Race is een tool van ProConnect, een onderdeel van Presenter. Zowel positieve als negatieve getallen worden in een competitievorm aangeboden. Je kiest eerst de grootte van de getallen, dan de gewenste bewerkingsvormen en vervolgens het aantal sommen dat gemaakt moet worden. Elke deelnemer kiest op zijn tablet of smartphone of pc het juiste antwoord.
Lijnen en lineaire formules bevat de onderdelen ‘van formule naar grafiek’ en ‘van lijn naar formule’. De tool maakt de berekeningen die nodig zijn om van het een naar het ander te komen stap voor stap inzichtelijk.
Instructiefilmpjes over allerlei handige tools, inclusief twee van de hierboven genoemde, staan hier: http://prowise.com/nl/ontdek-en-leer/.

Geef een reactie