Gratis lespakket Delta in de Klas

Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis werken de makers van die film op dit moment aan de opvolger: Holland, natuur in de Delta. Deze gaat op 21 september 2015 in première. Ook nu weer tekenen EMS FILMS en Podium voor de ontwikkeling van een bijbehorend  en geheel gratis lespakket.

De nieuwe film Holland, natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland. Een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen, in alle kracht, raadselen en schoonheid. Het is een film die ons als nooit tevoren de dynamiek en de veerkracht van het land waarin wij leven zal tonen.

Holland, natuur in de Delta zal fascineren door de hoogste kwaliteit natuurfotografie en het gebruik van de modernste technieken. Het verhaal van de natuurfilm wordt verteld vanuit een cultuur-historische context en gezien vanuit het perspectief van hoofdkarakters als de zeearend, bever, haas, pimpernelblauwtje en stekelbaars. Camera- en geluidsmensen uit binnen- en buitenland, van zeer ervaren tot aanstormend talent zullen Holland, net als De Nieuwe Wildernis doen uitblinken in beeld en geluid.

Het begeleidende lespakket bij De Nieuwe Wildernis is een groot succes en wordt met veel enthousiasme door meer dan 4000 scholen gebruikt. Daarom ontwikkelen we ook educatief materiaal bij de nieuwe film. Zo brengen we de delta in de klas. Docenten kunnen zich nu al inschrijven voor dit gratis materiaal. De basis van het educatief materiaal is een groot aantal korte clips die we samenstellen uit de filmopnames die worden gedraaid voor de Holland, natuur in de Delta. Het pakket richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

In april start een actie waarmee scholen een speciale voorpremière van de film kunnen winnen bij hun in de buurt. Dat evenement zal plaats vinden bij de lancering van het pakket, in het weekend van de delta op 12 en 13 september 2015.

Uniek is de samenwerking met de brede groep (natuur)organisaties als: Staatsbosbeheer, Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Unie van Waterschappen, Rijkswaterstaat, De12Landschappen en IVN.

Inschrijven kan nu al via http://hollanddefilm.nl/delta-de-klas-inschrijving/.

Geef een reactie