Jongeren en orgaandonatie

Voor veel leerlingen is het onderwerp orgaandonatie op dit moment erg actueel. Want iedereen die 18 jaar is geworden, ontvangt op 14 april een brief van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij roept jongeren op hun keuze over orgaandonatie te registeren. Een lastige vraag als je hier nog nooit over hebt nagedacht. Een goed moment om orgaandonatie in de klas te behandelen met de lesmodule DonorWise.
De website: http://www.donorwise.nl/ De handleiding downloaden: http://www.transplantatiestichting.nl/winkel/donorwise-handleiding Lespakket voor Nederlands: http://www.transplantatiestichting.nl/winkel/lespakket-nederlands-donorwise-voortgezet-onderwijs
De lesmodule sluit prima aan op het vak Nederlands. Zo oefenen leerlingen spreek-, schrijf en luistervaardigheden aan de hand van een actueel thema. Ook leren zij bijvoorbeeld argumenteren aan de hand van prikkelende stellingen. Iedereen heeft namelijk een andere kijk op orgaandonatie, dus daar kun je uitgebreid over discussiëren. Daarnaast biedt DonorWise handvatten voor een betoog of beschouwing over orgaandonatie. De module is flexibel opgezet: als docent kies je zelf welke onderwerpen aan bod komen en hoe lang de les duurt.

Geef een reactie