Bezem door Automatisch aanvullen in Outlook

Als je iemand wilt mailen, is het handig dat Outlook de naam van de ontvanger aanvult zodra je de eerste letters van de naam intikt. Outlook laat dan meteen het hele e-mailadres zien. Handig bij ingewikkelde adressen, waarbij je snel een typefout kunt maken. Probleem is alleen dat Outlook je ook oude adressen laat zien. Maar het automatisch aanvullen kun je wel opschonen. Met de mogelijkheid Automatisch aanvullen in het e-mailprogramma Outlook worden de namen van personen die je wilt mailen automatisch aangevuld, nadat je de eerste letters van de naam hebt ingetypt. Het programma geeft meteen het e-mailadres.
Daarbij wordt gebruik gemaakt van de namen van personen waaraan je eerder e-mailberichten hebt gestuurd. Heel handig, maar toch moet je er niet blind op varen. Er kunnen inmiddels ook adressen tussen staan die je niet als eerste wilt zien. Of helemaal niet meer wilt gebruiken.
Oude adressen blijven namelijk in het geheugen staan. Ook adressen die niet meer in gebruik zijn, adressen die je niet meer wilt mailen en adressen die je niet als eerste te zien wilt krijgen. Denk aan privéadressen van collega’s. Wil je vergissingen voorkomen, dan is het goed om die oude en overbodige adressen er meteen uit te halen als je ze tegenkomt. Dat is heel simpel: Ga in Outlook naar Nieuwe E-mail; typ in het vlak Aan de eerste letter van het e-mailadres. Is er sprake van een oud adres in de lijst, ga daarop staan met de muisaanwijzer en druk op Delete. Het adres is nu uit de lijst verdwenen en wordt ook niet meer voorgesteld.
Bron: Rendement

Geef een reactie