Rijksstudio voor docenten

Het Rijksmuseum Amsterdam heeft voor docenten veel info over onderwerpen die je in de klas behandelt en Thieme Meulenhoff heeft als partner van het museum de opdracht om het museum educatief aantrekkelijk te maken voor docenten in Nederland van alle vakken.
Vanuit het museum kun je een onderwerp uit je lesboek eens vanuit een ander perspectief belichten of aan de hand van een bepaald item uitleggen.
Bijvoorbeeld voor V2: het onderwerp Globalisering in Azië. Hoe leuk is het dan om enkele schilderijen te tonen uit de collectie vanuit de periode van de VOC – onze eerste multinational!
Of een volgende keer – afbeeldingen van navigatiesystemen vóór het TomTom-tijdperk 😉 – zoals een astrolabium, dieplood, zeilsteen, logglas of een sextant…
Het Rijks heeft speciaal een eigen deel voor docenten, niet alleen voor de vakken tekenen, handenarbeid of CKV, maar juist ook voor docenten economie, geschiedenis, aardrijkskunde of de talen. Zo haal je ‘het museum’ in een paar minuutjes in de klas, is verfrissend om eens op een andere manier naar het vak te kijken en het is ook erg leuk om door de collectie te struinen – zeer gebruiksvriendelijk, fijne zoekmachine en in het docentendeel ook nuttige achtergrond-info. Hieronder de link naar Mara Leerdams eerste collectie, speciaal voor die ene les over Globalisering. nog maar heel klein, maar de beelden zeggen genoeg!
https://www.rijksmuseum.nl/nl/rijksstudio/208218–mara/verzamelingen

Geef een reactie