Vernieuwde digiles Prinsjesdag 2016

Prinsjesdag ligt al weer achter ons, maar dat wil niet zeggen dat we er niet meer bij stil hoeven te staan. Het ministerie van Financiën maakt ieder jaar lesmateriaal voor basisscholen en middelbare scholen over onderwerpen rondom Prinsjesdag. De digiles en de digitale quizzen gaan onder andere over de tradities van Prinsjesdag, de Miljoenennota en de Rijksbegroting. De digiles is weer vernieuwd. De nieuwe Miljoenennotaposter krijgt dit jaar ook een interactieve variant. Bij de poster hoort een uitgebreide digitale docentenhandleiding. De animaties leggen uit wat er gebeurt op en na Prinsjesdag en hoe de Nederlandse democratie werkt. Het lesmateriaal is aanvullend op de verplichte lesstof.
De digiles is gemaakt voor de digiboards en is vooral geschikt voor het klassikale gedeelte van de les. De bijbehorende werkbladen kunnen door de leerlingen individueel of in groepjes worden behandeld op een laptop of computer. Je kunt ze ook printen en uitdelen in de klas.
Start direct met de digiles door je toegangscode in te voeren. Je kunt de digiles ook gebruiken zonder code. Als je je naam en schoolgegevens invult, kun je direct met de digiles aan de slag.
http://www.primaonderwijs.nl/digilesprinsjesdag/

Geef een reactie