Gratis alternatieven voor Evernote

Nu Evernote, dankzij de wijziging van hun privacybeleid – medewerkers mogen opgeslagen documenten lezen – uit de gratie is gevallen bij de hardcore privacyfreaks, is het tijd om te kijken naar alternatieven.
Met OneNote heeft Microsoft al een hele poos een zeer complete en robuuste notitiedienst op de markt. Tot voor kort was OneNote een applicatie die alleen beschikbaar was als je ook Microsoft Office bezat. Alleen de webversie en de mobiele apps waren gratis. Met de lancering van de Mac-versie van OneNote kwam hierin enkele jaren geleden verandering. Microsoft besloot namelijk om op hetzelfde moment ook de pc-versie gratis te maken. OneNote excelleert op het gebied van mooi opgemaakte notities, wat niet zo verwonderlijk is voor een programma van de makers van Word. Ook bij OneNote staan alle notities in de cloud opgeslagen, deze keer bij OneDrive.
http://www.onenote.com/
Keep, de notitiedienst van Google, is veel eenvoudiger dan Evernote en OneNote. Dat is niet voor iedereen een nadeel. Wat vooral opvalt is de schone opmaak van de webdienst. Je ziet een groot wit scherm met daarin de notities ‘opgeplakt’ alsof het papieren post-its zijn. Het gaat erom dat je in één oogopslag je notities kunt overzien. Er zijn twee weergavemodi: lijst en raster.
https://www.google.com/keep/
Ook Simplenote is een applicatie (en dienst) die z’n naam eer aan doet. Het is een simpel notitieprogramma zonder toeters en bellen. Van alle notitie-programma’s in dit artikel is dit toch wel de karigste van allemaal. Je hebt geen takenlijsten, je kan geen externe media toevoegen of de layout van de tekst wijzigen, maar dat is helemaal niet erg. Je zou deze applicatie het beste kunnen vergelijken met andere lokale notitie-apps die vaak worden meegeleverd met je smartphone. Deze applicatie heeft dan als voordeel dat al je notities automatisch worden opgeslagen in de cloud zodat het niet uitmaakt welke client je gebruikt. Of je nou inlogt op je smartphone of met de browser, je zult altijd al je notities bij de hand hebben. Een andere handige feature van deze applicatie is dat deze een versiegeschiedenis van je documenten bijhoudt waardoor je oude versies van documenten terug kunt halen door slechts met een schuifje te slepen.
https://simplenote.com/

Geef een reactie