De beste freeware-tips van december

Windows Verkenner heeft voor de meeste mensen alles in huis wat je je maar kunt wensen om bestanden te vinden, verplaatsen en kopiëren. Maar als je merkt dat je regelmatig te veel moet rondklikken om iets gedaan te krijgen, dan is Double Commander interessant om te proberen. Het programma toont een dubbele Windows Verkenner. Je kunt dus twee locaties openen en zo eenvoudiger bestanden verplaatsen of kopiëren. Daarnaast heeft Double Commander een aantal handige opties die niet aanwezig zijn in de standaard Windows Verkenner.
http://doublecmd.sourceforge.net/
De begrippen ‘YouTube’ en ‘downloaden’ liggen mijlenver uit elkaar. De streamingdienst is niet echt blij met de mogelijkheid om filmpjes binnen te laten halen door websites of programma’s. In deze laatste categorie is dan ook veel ‘rommel’ te vinden. YouTube-downloadprogramma’s worden bijvoorbeeld geleverd met extra adware of gebundelde software. Dat het ook anders kan bewijst Ummy Video Downloader. Het programma is compact, snel en doet precies wat het belooft. Kopieer het webadres van een filmpje dat je wilt hebben en plak het in Ummy Video Downloader. Het programma zoekt automatisch de beste kwaliteit en haalt de video binnen. Je kunt aangeven waar je de filmpjes wilt bewaren. Ummy Video Downloader onthoudt deze locatie automatisch. Dit kun je achteraf wijzigen via de instellingen achter het tandwiel-icoontje. Leuk extraatje is de mp3-optie. Hiermee bewaart Ummy Video Downloader alleen de muziek uit de video.
http://videodownloader.ummy.net/
Als je niet wilt dat anderen op jouw computer bij bepaalde bestanden kunnen, heb je encryptie nodig. Challenger kan dit voor je regelen. Nadat je je hebt aangemeld met het standaard wachtwoord, kun je een nieuw wachtwoord instellen via Manage passphrases. Als extra beveiliging dien je het wachtwoord toe te kennen aan een letter, bijvoorbeeld de c. Klik op Activate passphrase, klik op c en geef je wachtwoord op. Challenger wordt opnieuw actief. Sleep het bestand dat je wilt versleutelen naar het Challenger-venster en klik op Encrypt. Het bestand wordt onleesbaar gemaakt. Door Challenger opnieuw te openen en je aan te melden met het wachtwoord, kun je het beveiligde bestand weer naar het Challenger-venster slepen. Klik nu op Decrypt om het bestand te herstellen. Let op: hoewel Challenger gebruiksvriendelijk is, moet je toch voorzichtig zijn met dit programma. Versleutelde bestanden zijn voor altijd verloren als je het wachtwoord niet meer weet. Wees extra op je hoede met de optie Folder or Drive. Hiermee versleutel je een complete map of schijfletter.
http://encryption-software.de/challenger/de/

Geef een reactie