Scientix

Scientix promoot en ondersteunt Europese samenwerking tussen STEM-leerkrachten (wiskunde, exacte wetenschappen en techniek), onderzoekers in het domein van de didactiek, beleidsmakers en andere STEM-educatoren.
In de eerste fase (2009-2012) ontwikkelde het project een online portal waar informatie over educatieve Europese STEM-projecten en de resultaten daarvan werd verzameld en voorgesteld, en werden er diverse workshops voor leerkrachten georganiseerd. Het belangrijkste netwerkevenement was de Scientix-conferentie die in mei 2011 in Brussel plaatsvond.
Het doel van de tweede fase van het Scientix project (2013 – 2015) was om deze gemeenschap uit te breiden naar een landelijk niveau. Middels een netwerk van National Contactpunten (NCPs) probeert Scientix de landelijke gemeenschappen van leerkrachten te bereiken en bij te dragen aan het ontwikkelen van landelijke strategieën voor een bredere toepassing van op onderzoek gebaseerde en andere innovatieve aanpakken voor het wetenschaps- en wiskundeonderwijs.
Deze activiteit wordt voortgezet tijdens de derde fase van Scientix (2016-2019), die gefinancierd wordt door het Horizon 2020 programma van de Europese Unie en wordt, sinds het begin, gecoördineerd door European Schoolnet, een consortium van dertig ministeries van Onderwijs, gevestigd in Brussel, die een drijvende factor is voor innovatie voor onderwijs en leren en pan-Europese samenwerking tussen scholen en leerkrachten aanmoedigt. http://www.scientix.eu/

Geef een reactie