Presentaties maken met Prezi

Wil je een presentatie geven voor je klas? Dat kan uiteraard in Microsoft PowerPoint. Dat hebben de meeste docenten ook wel onder de knie.  Maar een alternatief is de gratis online presentatiesoftware  van Prezi.com. Het werkt net even anders en ziet er ook net even anders uit. Daarmee onderscheid je je van de rest.
Na een korte registratieprocedure kun je onmiddellijk aan de slag met Prezi.com. De werkwijze van Prezi is erg eenvoudig, maar wellicht niet zoals je gewend bent. Je werkt namelijk niet met verschillende dia’s maar met één groot veld waarin je van links naar rechts en van boven naar onder navigeert. Het is daarom verstandig om eerst even de korte tutorial te volgen. Je kunt vervolgens een (achtergrond)foto invoegen, tekst toevoegen, met kaders spelen, vormen invoegen, YouTube-fragmenten laden, actiepaden aanmaken, enzovoorts.
Prezi beschikt eveneens over een aantal thema’s, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de vormgeving. Als je klaar bent, kun je je presentatie online opslaan en aan anderen tonen. Een pdf-bestand aanmaken van de voorstelling behoort ook tot de mogelijkheden. De gratis versie van Prezi is beperkt tot 100 MB online ruimte. Voor 59 dollar per jaar kunt je Prezi Enjoy in huis halen. Hiermee kun je je voorstellingen onder andere ook offline bewerken. De online opslagruimte wordt met zo’n account opgetrokken tot 500 MB.     http://prezi.com/

Een gedachte over “Presentaties maken met Prezi

Geef een reactie