Verborgen updates in Windows

Van Windows Update merk je meestal pas iets als er een herstart nodig is. Je kunt er echter ook voor kiezen om een melding te krijgen voordat er updates worden aangebracht. Dan heb je niet alleen inzage in welke er zijn, maar het is dan tevens mogelijk om bepaalde updates tijdelijk of permanent over te slaan.
De melding dat er nieuwe updates zijn, activeer je door links onderin op het Windows-pictogram te klikken en dan te gaan naar Alle programma’s / Windows Update. Kies vervolgens Instellingen wijzigen en verander Belangrijke updates in Naar updates zoeken, maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden en installeren. Zodra er in het vervolg updates zijn, verschijnt er automatisch een pictogram in het systeemvak en een ballon met de tekst Er zijn nieuwe updates beschikbaar. Klik erop en je ziet welke belangrijke en optionele updates er zijn.
Mocht je een update in de lijst willen uitstellen of overslaan, klik er dan met rechts op en kies Update verbergen en Windows Updates zal niet meer vragen of je deze wilt aanbrengen. Ook als er geen melding in het systeemvak te zien is, kun je de beschikbare updates controleren via een klik op het Windows-pictogram / Alle programma’s / Windows Update en dan eventueel nog op Naar updates zoeken.
Uiteraard is het erg belangrijk om inzicht te hebben in updates die je in de loop der tijd hebt overgeslagen. Klik hiertoe in de linkerkolom van Windows Update op Verborgen updates herstellen en je ziet een overzicht. Zet een vinkje voor de update(s) die je alsnog wilt aanbrengen en klik op Herstellen. In de volgende ronde zal Windows Update ze gewoon weer meenemen.
Bron: Computer!Totaal

Geef een reactie