Synchroniseer bestanden met FreeFileSync 4.6

Neem je onderweg wel vaker je usb-stick mee en creëer of wijzig je vaak bestanden, dan had je die wellicht graag gesynchroniseerd gezien met de data op je desktop-pc.
FreeFileSync, dat zich overigens ook in een ‘draagbare’ versie op je systeem (bijvoorbeeld usb-stick) laat zetten, klaart dit klusje en valt op door de overzichtelijke, no-nonsense interface. Via de Verkennen-knop voeg je eerst de twee mappen toe. Die laten zich trouwens ook vanuit de Verkenner naar FreeFileSync verslepen. In feite hoef je nu maar op de knop Synchroniseer (en Start) te drukken om het synchronisatieproces te starten. Best makkelijk dus, maar daarmee ga je wel voorbij aan enkele handige opties.

Om te synchroniseren moet FreeFileSync natuurlijk bestanden vergelijken. Hoe dat precies gebeurt, kun je zelf instellen. Standaard baseert de tool zich op de bestandsgrootte en de datum, maar het programma kan ook de bestandsinhoud contoleren. Het is bovendien mogelijk een bestandsfilter te activeren, bijvoorbeeld om bepaalde submappen of bestandstypen uit te sluiten. Ook de synchronisatiemodus kun je aanpassen. Standaard voorziet FreeFileSync in drie modi (Automatisch, Spiegelen en Bijwerken), maar via de modus Aangepast leg je zelf de synchronisatieregels vast. De verschillen licht FreeFileSync netjes toe. Je kunt deze configuratie-instellingen opslaan voor hergebruik. Lees meer bij: http://computertotaal.nl/software/23458-freefilesync-4-6.html en download dit gratis freewareprogramma bij http://freefilesync.sourceforge.net/

Geef een reactie