Papier besparen met virtuele printer

Met iPrint maak je een virtuele printer aan en kun je papier en inkt besparen. Het papierloze kantoor is namelijk (vooralsnog) een utopie gebleken. We printen zelfs meer dan vroeger. Dat kost niet alleen geld, het heeft ook zijn weerslag op het milieu. iPrint installeert zich als een virtuele printer en na de installatie zie je dan ook in het venster Apparaten en printers een extra printer verschijnen. Als je dat wenst, kun je iPrint meteen ook als standaardprinter instellen. Na de installatie wordt je wel gevraagd om Windows te herstarten.
Stel, je wilt een aantal webpagina’s printen. In het afdrukvenster kies je dan iPrint. Even later verschijnt het venster van iPrint met een miniatuurversie van de af te drukken pagina’s. Via een schuifknop stel je de zoomfactor in. Een miniatuurpagina in één keer uitvergroten kan ook. Een druk op de rechtermuisknop volstaat.
Pagina’s waar nauwelijks iets op staat, wil je waarschijnlijk niet mee afdrukken. Die heeft iPrint dan ook al automatisch zo gemarkeerd. Wil je die pagina’s toch mee afdrukken, dan heb je dat met een dubbelklik zo geregeld. Zelf pagina’s uitsluiten kan ook. Selecteer die en druk op het rode kruisje.
Er is nog een manier waarop je papier en inkt kunt besparen. iPrint voorziet namelijk in knoppen waarmee je twee of vier pagina’s op één blad papier krijgt – uiteraard verkleind.
Op een bepaald moment wil je de virtuele afdrukken wel echt op papier hebben. Eventueel loop je eerst nog even langs de knop Printing Options, waar je onder meer het papierformaat, de afdrukstand en de marges kunt instellen. Ten slotte klik je op de Printer-knop en kies je de gewenste printer, een fysieke deze keer.
Lees meer over iPrint bij http://computertotaal.nl/software/25254-iprint-6-1.html
Download het gratis iPrint: http://www.clicktoconvert.com/download/iPrintSetup.exe

Geef een reactie