Word 2010: aangepaste woordenlijst

Als een woord niet juist is, dan komt er in Word onder het woord een rood streepje te staan. Als een woord juist is, maar toch als fout wordt aangeduid, dan kun je het alsnog toevoegen aan de woordenlijst. Er is ook een trucje om in één keer meerdere woorden toe te voegen.
Om een niet herkend woord toe te voegen, klik je met de rechter muisknop op het woord en kiest  “Toevoegen aan woordenlijst”. Woorden wijzigen wordt iets ingewikkelder, maar ook daar kan de woordenlijst voor aangepast worden. Ga naar Bestand / Opties / Controle en klik op “Aangepaste woordenlijst”. Klik op “Woordenlijst aanpassen” om woorden te verwijderen of toe te voegen. Eventueel kun je een nieuwe woordenlijst toevoegen.
Het kan ook prettig zijn om de hele lijst in een keer aan te passen of een back-up te maken van je woordenlijst. De woordenlijst is niets meer dan een tekstbestand met een lijst woorden. Om deze aan te passen of te kopiëren kun je ook op je harde schijf naar deze locatie gaan: C:\Users\AppData\Roaming\Microsoft\UProof. Hier staat het bestand COSTOM.dic, dat met Kladblok geopend kan worden. Voeg woorden toe, verwijder ze of wijzig ze. Sla het bestand op en start Word. De aangepaste woorden worden niet meer als fout gemarkeerd.

Geef een reactie