Youtube in Powerpoint 2007

Als je in je powerpointdia een Youtube-filmpje wilt laten zien, dan kun je natuurlijk het internetadres (URL) erin zetten, zodat de browser naar Youtube gaat als je daarop klikt.
Maar dit kan op nog 2 manieren.

Of je kan het filmpje op youtube laten staan maar wel in de dia laten zien. Dat gaat zo: Ga naar de Officeknop linksboven en klik op Opties voor Powerpoint. Zet een vinkje bij Tabblad ontwikkelaars op lint weergeven. Klik nu op dat tabblad dat er bovenaan bij is gekomen. Klik vervolgens op Meer besturingselementen. Selecteer Shockwave Flashobject en klik op OK. Houd je rechtermuisknop ingedrukt en maak een gebied voor het filmpje aan. Klik nu bovenaan op eigenschappen. Plak de URL van het filmpje bij Movie. (het internetadres van het youtubefilmpje kopieer je natuurlijk uit de browser). Haal ” watch?v= ” en zet er voor in de plaats v/ . Hiermee krijg je precies de youtube player zoals je u die ziet op youtube.com, in je eigen powerpointpresentatie. Je moet wel internetverbinding hebben.
Meer info: www.presentatiekracht.nl/youtube-in-powerpoint-presentatie/ (Hier wordt het voorgedaan in een filmpje)

Of je download eerst het filmpje zoals beschreven op: onderwijs.worldofict.nl/tip/10-filmpje-downloaden-van-youtube/ en je zet het vervolgens in je dia met de invoegen > video knop.

Geef een reactie