Adobe geeft oude Photoshop ‘gratis’ weg

Officieel geeft Adobe de oudere software níet gratis weg. Het bedrijf schrapt de activerings-servers die zorgen voor controle van de licenties en serienummers voor Creative Suite 2 (CS2). Dit geldt ook voor losse installaties van de applicaties, zoals Photoshop en InDesign, die zijn vervat in dat Adobe-pakket. Gebruikers die CS2 opnieuw installeren, hoeven die software-installaties niet langer online te activeren, meldt de Britse it-nieuwssite The Register.
Valide serienummers worden vrijelijk weergegeven door Adobe op de downloadpagina voor de oudere software. Gebruik daarvan is echter alleen legaal als een gebruiker ook een valide licentie heeft, maar community manager Terri Stone van Adobe relativeert die licentievereiste met de opmerking dat handhaving daarvan niet waarschijnlijk is. “Ik denk niet dat je je zorgen moet maken dat Adobe achter je aan komt voor dit [gebruik van de aangeboden serienummers zónder valide productlicentie].”
De beloofde coulante houding van Adobe geldt dan alleen voor het oudere CS2-pakket, dat stamt uit april 2005. De systeemeisen voor de software zijn dan ook relatief  licht. Voor gebruikers van Mac OS X gelden er hierdoor echter enkele beperkingen.
De volledige lijst van niet langer te activeren Adobe-software omvat Creative Suite 2 en de daarin opgenomen applicaties. Dit zijn PDF-pakketten Acrobat 3D 1.0 for Windows, Acrobat Standard 7.0 en Acrobat Pro 8.0. Daarnaast audiosoftware Audition 3.0, html-editor GoLive CS2, vector graphics-editor Illustrator CS2, tekstbewerkingspakket InCopy CS2, opmaaksoftware InDesign CS2, fotobewerkers Photoshop CS2 en Photoshop Elements 4.0/5.0 en video-editor Adobe Premiere Pro 2.0.
Lees meer: http://www.adobe.com/nl/products/activation/

Bron: Webwereld.nl

Geef een reactie