Online USB stick

Als je vaak op meerdere computers werkt, zal je vast een usb stick hebben met daarop belangrijke bestanden of presentaties of  filmpjes?

Helaas kunnen er nogal wat dingen met een usb-stick gebeuren. Hij kan kwijt raken, kapot gaan, gestolen worden noem maar op. Daar hebben verschillende bedrijven een oplossing voor gevonden.

Microsoft met Skydrive (skydrive.live.com). Je hebt een live account (msn.com/hotmail.com/live.com/live.nl) nodig. Deze accounts kan je gratis aanmaken. Standaard krijgt iedereen 25 GB! Je kan als je ingelogd bent bestanden naar je skydrive in inter browser slepen.

Microsoft met Live Mesh (mesh.com). Je hebt wederom een live account nodig. Hierbij is de maximale ruimte helaas maar 5 GB.
Ga naar de site en login. Je komt nu op een scherm met “Devices” klik op add device. Je moet nu een programmatje installeren op je computer. Dit programma logt vervolgens ook in met je live account. En nu kan je een map aangeven dit gesynchroniseerd moet worden met je Live map. Je kan bijvoorbeeld de map ” Mijn documenten” aanwijzen. Alle documenten die je vervolgens ook in de map in live mesh terecht komen. Je kan het zien als een soort van backup. Je kan dit programma ook op meerdere computers zetten en dezelfde map aangeven. Deze mappen zullen vervolgens automatisch (mits er verbinding met internet is) gelijk aan elkaar gemaakt worden.

Dropbox (www.dropbox.com) Je moet een nieuwe account aanmaken op deze website. Je krijgt 2 GB aan ruimte. En het bied ongeveer dezelfde mogelijkheden als live mesh en skydrive. Live mesh of skydrive hebben de voorkeur omdat daar de opslag ruimte groter is.

Als je vooral incidenteel bestanden met andere wilt delen is skydrive de beste optie. Wil je dit vooral gebruiken als backup, dan is live mesh aan te raden. Je hoeft het namelijk maar een keer te installeren en vervolgens wordt er automatisch een kopie van je bestanden in een bepaalde map opgeslagen.

Een gedachte over “Online USB stick

  1. Inderdaad, men kan wel stellen dat data opslag op CD/DVD en USB-stick niet zonder risico is. Online data opslag daarentegen is heel veilig en voorkomt gegevensverlies. Zelf upload ik alles wat ik niet graag meer kwijt wil raken naar zowel Skydrive als Dropbox voor extra zekerheid.

Geef een reactie