Weg met te brede kolommen in Excel

De rijen en kolommen zijn een cruciaal onderdeel van Excel. Helaas staan de rijen en kolommen in Excel er lang niet altijd zo bij als je zou willen. Soms typ je te veel tekst in een cel waardoor niet alles zichtbaar is. Of alle tekst is juist wel zichtbaar, maar dat levert een hele brede cel op. Met een paar trucs los je dit soort problemen in Excel snel op.
Het is je vast wel eens overkomen dat de cel niet breed genoeg was voor de tekst. Veel mensen selecteren dan de cel om alsnog de volledige tekst te lezen. Dat kan simpeler. Selecteer het hele werkblad door een cel aan te klikken en Ctrl + A in te drukken. Dubbelklik nu op een willekeurige kolomscheiding (de lijntjes tussen de bovenste rij kolommen). Nu passen alle kolommen zich aan de tekst in de cellen aan.
Kolom langer maken
Deze methode kan nadelig uitpakken als je erg veel tekst hebt getypt in een kolom. Die wordt dan wel heel breed. Om de kolom smaller te maken, kun je de tekst afbreken. Ga in de cel op de plek staan waar je de tekst wilt afbreken. Druk vervolgens Alt + Enter in om een zogenoemde harde return in te voegen. De tekst is nu over twee regels verdeeld in plaats van over één lange. Dit trucje kun je meerdere malen toepassen, totdat de breedte van de cel naar je zin is. Je kunt ook de celeigenschappen selecteren en dan kiezen voor Tekstomloop.
Bron: PC-rendement

Geef een reactie