Word houdt het een en ander achter

Niet alle tekst in een Word-document is voor iedere lezer even relevant. In plaats van verschillende versie van hetzelfde Worddocument te maken, kun je delen van de tekst verbergen. De mensen voor wie de verborgen tekst bedoeld is, kunnen die dan op jouw aanwijzing tevoorschijn toveren. Handig voor toetsen met en zonder uitwerkingen etc.
Wil je niet dat iedereen die dat Worddocument opent meteen alle tekst kan lezen? Dan kun je bepaalde gedeeltes van het document onzichtbaar maken. Met de functie Verborgen tekst, kun je alinea’s of passages ogenschijnlijk laten verdwijnen. Ook als je het document afdrukt, is de verborgen tekst alleen maar te zien als je specifiek aangeeft dat je die ook wilt printen. Houd er wel rekening mee dat het verbergen van tekst in Word geen vorm van beveiliging is. Iedereen die weet hoe het werkt, kan het onzichtbare stuk tevoorschijn halen.
Als je in Word een passage wilt verbergen, selecteer dan de tekst waar het om gaat en klik op de rechtermuisknop. Kies in het menu voor ‘Lettertype’. In het venster dat verschijnt, zet je een vinkje bij ‘Verborgen tekst’. Het kan ook met sneltoetsen: Ctrl + Shift + H. Om het verborgen gedeelte weer zichtbaar te maken ga je (in Word 2007 en 2010) naar tabblad ‘Bestand’ en kies je ‘Opties’. Vervolgens klik je op ‘Weergave’ en zet je een vinkje bij ‘Verborgen tekens’.

Bron: pc-rendement  juli 2014

Geef een reactie