Adobe Voice

Adobe Voice is een app voor het maken van geanimeerde video’s op de iPad. Hiermee kan iedereen boeiende video’s maken en delen. De app biedt je de mogelijkheid om anderen te informeren, overtuigen of inspireren door gebruik te maken van een combinatie van je eigen opgenomen stem, video, muziek, motion graphics en effecten. Pieter van Helvoirt, senior solution consultant bij Adobe Nederland, vertelt:
“De app is ontworpen om mensen te helpen indrukwekkende presentaties te maken die ze online en via sociale kanalen kunnen delen, zonder dat ze kennis van filmen of bewerken nodig hebben.
Adobe Voice is onder meer geschikt voor creatieve professionals die een prototype van een project willen presenteren, non-profit organisaties die een goed doel onder de aandacht willen brengen, kleine ondernemers die contact willen leggen met klanten, of studenten die een interactieve en boeiende reportage voor school willen maken.
Door het plaatsen van een simpele link, kun je geanimeerde video’s snel delen via social media, e-mail, persoonlijke blogs en websites. De video is op ieder device te bekijken.
Om Voice te gebruiken heb je een Adobe Creative Cloud-licentie nodig. Dit mag ook een gratis lidmaatschap zijn. Om aan de slag te gaan kies je een presentatie en Voice neemt stap voor stap alle acties met je door. Je kiest zelf een plaatje en de muziek die je presentatie extra kracht kan bijzetten.
Alles kun je zelf instellen; van de kleur tot vormen. Uiteraard ben je zelf de voice-over. Je drukt een knop in die je vasthoudt tot je klaar bent met inspreken. Je hoeft je verhaal niet in één keer in te spreken. Dit kan ook zin voor zin. Zodra je project klaar is, kun je het delen via Twitter, Facebook, SMS of e-mail.”
Filmpje met uitleg: https://youtu.be/I6f0XMOHzoM
Meer info en download: https://standout.adobe.com/

Geef een reactie