Nader bekeken: Prezi

Er zijn verschillende collega’s die belangstelling hebben voor de nieuwe manier van presenteren met de Prezi. Reden genoeg om er nog eens aandacht aan te besteden.
Steeds meer activiteiten kunnen on-line plaatsvinden. Zo kan men bijvoorbeeld met een account van Google of MSN on-line documenten aanmaken en bewerken. Ook het geven van een presentatie kan tegenwoordig anders. PowerPoint is niet meer nodig, want met Prezi (http://www.prezi.com/) staat de presentatie gewoon ook op internet.
Voordat een presentatie, genaamd prezi, kan worden gemaakt moet eerst een account worden aangemaakt. Hierbij heeft de toekomstige gebruiker de keuze uit drie opties:

* Public: Een gratis account met 100 MB opslag, alle presentaties zijn vrij toegankelijk;
* Enjoy: Een betaalde account ($ 59 per jaar) met 500 MB opslag, u bepaalt zelf of presentaties openbaar zijn of niet;
* Pro: Een betaalde account ($ 159 per jaar) met 2 GB opslag. U kunt ook de desktop-versie gebruiken om off-line prezi’s te maken.

Studenten, leerlingen en medewerkers in het onderwijs kunnen gratis gebruik maken van een Enjoy-account als zij zich registreren met een e-mailadres van hun school. Na de bevestiging van de registratie kan worden begonnen met het maken van presentaties.
Een prezi is niet een verzameling dia’s die worden vertoond tijdens het houden van een presentatie of verhaal. Het geheel heeft eerder wat weg van een gigantische flip-over waar je aantekeningen op plaatst. Door middel van een aangegeven pad wordt de focus verschoven zodat het juiste deel van de presentatie in beeld komt. De gebruiker heeft de keuze om tekst, afbeeldingen en vormen toe te voegen aan de presentatie. De diverse onderdelen kunnen worden aangemaakt met het compacte menu rechtsboven. Met behulp van een grote zebra-knop, die verschijnt als de muis op het onderdeel komt, kan een onderdeel worden verplaatst, vergroot of gedraaid. Als de presentatie klaar is en opgeslagen dan kan deze direct in de browser worden afgespeeld. Via de optie embed, kan ook worden gekozen om de presentatie op te nemen in een andere website.
Prezi is weer eens wat anders dan de inmiddels bekende PowerPoint-presentaties en vooral het niet nodig hebben van een specifiek programma maar alleen een webbrowser heeft zo z’n voordelen. Een nadeel van de gratis variant is het openbaar zijn van alle presentaties, maar voor wie het veel gebruikt is $ 59 niet overdreven duur.

Pluspunten

* Geen programma nodig
* Makkelijk in het gebruik
* Direct op te nemen in een website

Minpunten

* Bij gratis account alle presentaties openbaar

Een gedachte over “Nader bekeken: Prezi

Geef een reactie