Ontrafel de geheimen van het toetsenbord

Op een gemiddelde werkdag klik je heel wat af met de linker muisknop. Je desktopcomputer heeft immers geen touchscreen. Als je het een keer zat bent om de hele dag met de muis over de muismat heen en weer te schuiven, dan is er een alternatief. Je kunt namelijk meer opdrachten geven met het toetsenbord dan je denkt. Hier alvast enkele handige toetscombinaties voor Windows 7 om je muisarm een beetje rust te geven:
✱ In de taakbalk staan verschillende programma’s geminimaliseerd. Als je deze wilt maximaliseren, klik je er normaal gesproken met de muis op. Door de Windowsknop en het cijfer 1 tegelijk ingedrukt te houden, open je zonder hulp van de muis het programma dat als eerste in de taakbalk staat. Om het programma ernaast te openen, druk je de Windowsknop tegelijk met het cijfer 2 in. Het cijfer bepaalt dus welk programma in beeld verschijnt.
✱ Er is ook een andere manier om de programma’s in de taakbalk te openen. Druk een paar keer tegelijk op de Windowstoets en de letter T. Je ziet nu dat de icoontjes in de taakbalk oplichten. Als het programma dat je wilt openen is geselecteerd, druk je op Enter om te maximaliseren.
✱ Wanneer je de Windowsknop samen met Alt en 1 indrukt, verschijnt er een snelmenu. Hierin kun je onder andere de Windows Verkenner openen en de bestanden die jevaak gebruikt. Je selecteert met de pijltjes en drukt op Enter om iets te openen.
✱ Eens in de zoveel tijd loopt een programma vast. Houd in dat geval Ctrl, Shift en Esc samen ingedrukt. Taakbeheer opent zich dan, en je krijgt alle geopende toepassingen in beeld. Om te proberen het vastgelopen programma weer aan de praat te krijgen, kun je deze selecteren in de lijst en voor ́Activereń kiezen.
Bron: PC-Rendement

Geef een reactie