Freeware: grafische software

Op Internet is allerhande software te vinden. In elk genre is een wirwar aan titels te vinden. Breekpunt dook achter de computer en vond een tweetal juweeltjes op het gebied van beeldbewerking: FastStone Image Viewer en IrfanView
Op het eerste gezicht lijkt FastStone Image Viewer met heel veel knoppen erg rommelig, maar dat is maar schijn. Dit beheerprogramma voor digitale beelden is erg veelzijdig. Aan de linkerkant van het scherm staat de lijst met mappen en rechts verschijnen beelden. Daarnaast heeft het dus een groot aantal mogelijkheden om beelden te beheren en bewerken. Belangrijk daarbij is wel er aan te denken dat het een beheerprogramma blijft, maar dat doet het dan ook uitstekend. Je kunt dit programma vinden op http://www.faststone.org.
Met het programma IrfanView haal je een programma speciaal voor het bekijken van beelden binnen. Dit kan door losse beelden te openen, maar ook door deze in een slideshow te plaatsen. Daarnaast kun je met dit programma ook eenvoudige bewerkingen zoals roteren en bijsnijden uitvoeren. Al met al een goede vervanger voor de standaard viewer van Windows. Je kunt dit programma vinden op http://www.irfanview.com.

Geef een reactie