Tekenen op de computer

Als je iets wil tekenen op de computer dan dat met het standaard programma paint. Paint is helaas niet zo geavanceerd, daarom zijn er in de loop van de tijd verschillende alternatieven ontstaan.

De eerste twee alternatieven die ik wil bespreken zijn HeliosPaint en Paint.Net. Dit zijn allebei paint klonen (geïnspireerd op/ gekopieerd van), deze programma’s hebben allebei iets meer functies dan de standaard paint. HeliosPaint heeft nog een voordeel, het werkt niet alleen op windows maar ook op een Mac of Linux computer. Beide programma’s zijn een goede vervanging voor de gratis versie van Paint (die bij windows wordt geleverd).

HeliosPaint is te downloaden op: www.heliospaint.com/
Paint.Net is te downloaden op: www.getpaint.net/

Dan is er nog het programma The Gimp. Dit programma is veel geavanceerder van Paint of zijn varianten. Het nadeel van The Gimp is dat de interface er heel ingewikkeld uitziet. Wel bevat dit programma ongeveer alle functies van het betaalde programma Adobe Photoshop (€ 300,-). Dus als je je gratis wil verdiepen in het bewerken van foto’s of je wilt gewoon meer kunnen dan alleen met Paint. Neem eens een kijkje op www.gimp.org/ (alleen voor de gevorderde gebruikers)

Een gedachte over “Tekenen op de computer

  1. Geachte Heer Ik ben tekenaar Machinebankwerker mijn beoeps is Scheepsmotoren bouwer Maar Computer tekenen is moderne en snel Maar ik heb met computer nooit gedaan hahahahaha dom he Maar ik ben al oud .Voor de jongeren is goed ok met vriendelijke groeten ………..John

Geef een reactie