Enquêtes maken

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin het handig is om een enquête te kunnen houden onder een bepaalde doelgroep. Waarom zouden we dat dan niet digitaal doen? Vaak is het erg lastig om een digitale enquête te maken, dat is waarschijnlijk de hoofdrede waarom iedereen altijd met een papieren versie aankomt.

Een digitale enquête heeft wel een hoop voordelen ten opzichte van een papieren variant. Automatische verwerking, geen papier verspilling en je kan via email een hele grote groep bereiken. Ook kunnen mensen de enquete invullen wanneer ze daar zelf zin in hebben, en niet op het moment dat ze hem in hun handen gedrukt krijgen.

Hoe maak ik dan eenvoudig een digitale enquete?

Stap 1: Ga naar http://docs.google.com en log in met je eigen google account. Of maak er ter plekke eentje aan.

Stap 2: Klik links boven op Nieuwe maken > Formulier

Stap 3: Vul de titel en de omschrijving in.

Stap 4: Voeg een van de verschillende vragen toe. Je kan kiezen uit Meerkeuze (een keuze), meerkeuze (meerdere keuzes), Schaal, Tekst en kiezen uit lijst.

Stap 5: Klik rechtsboven op opslaan. (Dit gebeurt trouwens ook automatisch tijdens het typen)

Stap 6: Er is eigenlijk geen stap 6. De link naar je enquete staat onderaan het formulier. Deze link kan je voor de zekerheid even testen in je eigen browser, en daarna kan deze link naar je hele doelgroep worden verstuurd.

Elke reactie op je enquête wordt automatisch in de automatisch aangemaakte spreadsheet gezet. En als je deze spreadsheet openend heb je ook de mogelijkheid om automatisch een samenvatting van alle antwoorden te laten maken.

3 gedachten over “Enquêtes maken

Geef een reactie