eduScrum

In het bedrijfsleven zorgt Scrum ervoor dat ontwikkelaars productief en plezierig samenwerken. eduScrum is een bewerking van Scrum voor het onderwijs. eduScrum is een raamwerk voor een co-creatief proces en begeleiding. Zo geeft het eigen scrumbord ‘de flap’ leerlingen overzicht en structuur, waardoor het groepswerk transparant wordt. De stand- up waarmee elke les begint, zorgt voor focus en binding en geeft zin om aan het werk te gaan. De retrospectives helpen leerlingen om samen hun manier van werken telkens weer te verbeteren.
In eduScrum staat leren centraal: efficiënter en effectiever leren, beter leren samenwerken, jezelf beter leren kennen. Lees er meer over bij: http://eduscrum.nl/wat-is-eduscrum of bij http://www.scrumatschool.nl/. Of download meteen de eduScrumgids: http://eduscrum.nl/file/CKFiles/De_EduScrumgids_Nederlands_1.2.pdf

Een gedachte over “eduScrum

 1. Beste Hans Vink,

  Dank je wel voor je mooie aanbeveling van eduScrum.
  Ook fijn dat je linkt naar onze site: http://eduScrum.nl

  We willen echter wel benadrukken dat het eduScrum team een andere filosofie, visie, aanpak en drive heeft dan scrumatschool, zodat er geen verwarring ontstaat.

  Zie ook onze website met betrekking tot de trainingen: http://eduscrum.nl/trainingagenda.

  Mochten jullie vragen hebben dan horen wij dit graag.

  Hartelijke groeten,

  Willy Wijnands,
  Grondlegger en bedenker van eduScrum

Geef een reactie